İçeriğe geç

Hovardalık Yapmak Ne Demek

Hovardalık yapmak ne anlama gelir?

ѻ Savurganlık etmek: Savurganlık yapmak, zevk için çok para harcamak; Çapkınlık, çapkınlık: Ben fahişelik yaptığım zamanlar, tükürüğümle (Burhan Felek) çingene kadınlarına, değiştirmeden kullanılamayacak şu yüzükleri takardım.

Hovardalık yapmak ne anlama gelir?

İstediğiniz kadar yiyin, için, eğlenin, flört etmeyi de eğlencenin içine katın.

Hovarda diye kime denir?

İnsanlar arasında sürekli kullanılan bazı kelimeler vardır. Bu kelimelerin ifadesinde israfçı kelimesi dikkat çeker. Halk arasında zevk için para harcamada sınır tanımayan insanlar olarak tanımlanırlar.

Hovardalık ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: Atık.

Hovarda ne demek eş anlamlısı?

hafifmeşrep, cilveli, açık sözlü.

Çapkın ve hovarda ne demek?

Uzun süreli ilişkilerden kaçınan savurgan insanlara playboy denir. Eski Türkçedeki “Çapkın” kelimesi “to chapmak” fiilinden türemiştir. Çapmak kelimesi koşmak anlamına gelir. Ancak eski Türk toplumlarında bir şey hakkında karar veremeyen ve sürekli fikir değiştiren insanlara da çapkın denirdi.

Zampara ne anlama gelir?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: Çapkın.

Hovarda demek ne demek?

Rakehell i. Twire-Pipe [eski] i.

Hovarda ilk kim söyledi?

Hovarda, Emel Müftüoğlu’nun 1995 yılında çıkardığı single’dır. Hovarda ve Hoşgeldin Hüzün şarkılarını içeriyor.

Hoyrat ne demek ne demek?

“Fakir, garip, başıboş” anlamına gelen “Hoyrat” kelimesinden; Kerkük’ün bir ilçesi olan “Korya” kelimesinden veya “kaba, kötü, kibirli” anlamına gelen “Hoyrat” kelimesinden geldiği yönünde görüşler vardır. Hoyratlar, melodisi ve sözleriyle dinleyicilerde bir yiğitlik ve cesaret havası uyandırır.

Zamparalık ne demek?

Düşünceleri kadınlara odaklı olan ve sürekli kadınlarla ilgilenen ve onları takip eden erkeklere çapkın denir. Günümüzde bu kişilere libertine kelimesi de denmektedir.

Zibidi demek ne anlama gelir?

Anlamı araştırılan zibidi kelimesi bireyler için kullanılan bir kelimedir. TDK’ya göre zibidi kelimesi uygunsuz ve zamansız davranan kişiler için kullanılır.

Çapsız kelimesi ne anlama gelir?

Çapı geniş değil. Değersiz, önemsiz. Beceriksiz, dar görüşlü, performansı sınırlı.

Hovarda sahibi kim?

İstanbul Maslak’ın önemli gece hayatı mekanlarından Hovarda’nın kurumsal ortağı Kemal Erek, “Burayı işletmeye başlayalı iki üç ay oldu ve kısa sürede önemli bir mekan olmayı başardık” dedi.

Hovarda şarkısını kim söylüyor?

Emel Müftüoğlu – HOVARDA – YouTube.

Hoppa ne anlama gelir?

Çocuk gibi davranan, onursuz ve yaşına uygun hareket etmeyen kişiler, hafifmeşrep kelimesinin karşılığı olarak ön plandadır. Genel olarak, istediğini elde etmeye alışmış, önemli şeyleri ciddiye almayan şımarık bir kişi olarak tanımlanabilir.

Serseri kelimesi ne anlama gelir?

VAMBANT KELİMESİNİN ANLAMI TDK. Belirli bir hedefi olmayan, belirli bir hedefe atılmayan, rastgele gelen (mermi, mayın vb.)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir