Süt yoksa kek nasıl yapılır?
Kek karışımından yoğurdu veya sütü çıkarırsak, aslında birkaç alternatif malzemeyle kalırız. Portakal suyu, çay veya su gibi meyve suları eklemek. Aslında en kolay yol su eklemektir. Keklerinize su eklerseniz, keklerinizin daha gevşek bir kıvam aldığını fark etmezsiniz.
Sütsüz kek yapılır mu?
Sütsüz. Kekin süt ürünleri içermemesi yumuşak olmasını engellemiyor. Bu sefer güzel keklerin gizli malzemesi olan su, yağ ve soda devreye giriyor. Kabartma tozunun etkisini arttırmak için limon suyu kullanıyoruz. Kıvamı o kadar hoş ki yiyen herkes hayran kalacak.
Kek su ile yapılır mı?
Evde süt veya yoğurt yoksa ve harika bir kek yapmak istiyorsanız, önce bu tarifi deneyin. Hayat kurtaran ve çay saatini güzelleştiren bu kek tarifi su içeriyor! Su, kekinize yumuşak bir doku verir ve daha iyi kabarmasına yardımcı olur.
Yoğurtla kek yapılır mı?
Sulu yoğurtla hazırlanan bu kek yoğun aromalı ve yumuşaktır. Özellikle çay saatlerinde ve misafir ağırlarken servis edilebilir. Mis gibi kokusuyla tüm evi saran yoğurtlu kek yaklaşık 40-45 dakika içinde sofralarda olacaktır. Malzemeleriniz hazır olduğunda yumuşak kıvamlı yoğurtlu kek tarifine geçebiliriz.
Süt yerine ne kullanabilirim?
Öncelikle inek sütünü sevmeyen ve vegan olmayan biri için yoğurt, ayran, peynir, kefir gibi diğer süt ürünleri ilk alternatif olarak önerilebilir.
Süt yerine su kullanılır mı?
2. Su. Tatsız bir tada ve kötü kıvama neden olabilir.
Sütsüz tatlı olur mu?
Süt, tatlı tariflerinin ana malzemesi gibi görünse de, süt içermeyen bir tatlı türü aradığınızda karşınıza birçok tarif çıkar. Mutfakta süt kalmadıysa, en sık kullanılan tarifler süt içermeyen kek, irmik helvası, sufle ve hatta süt içermeyen pudingdir.
En güzel kek sütle mi yoğurtla mı?
Basit kekler, kakao, tarçın, havuç veya diğer aromatik baharatlarla yapılmış, az şekerli ve yüksek kabarıklığa sahip kekler için süt tercih edilmelidir. Öte yandan, daha koyu kıvamlı ve sos veya şerbet eklenecek keklere yoğurt eklenmelidir.
Maden suyu ile kek olur mu?
Kullanılan malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Kek için kullandığınız maden suyu kekinizin güzelce kabarmasını ve yumuşamasını sağlayacaktır. İsterseniz limon kabuğu rendesi ekleyerek limonlu kek de yapabilirsiniz.
Keki yumuşak yapan nedir?
Yumuşak kek yapmak için ipuçları Kekin yumuşak veya kuru olmasını sağlayan malzemeler süt, yoğurt ve yağ gibi doğal olarak nemli malzemelerdir. Yumuşak kek yapmanın püf noktaları doğru miktarda süt veya yoğurt ve yağ kullanmak ve pişirme süresini doğru ayarlamaktır. Daha az tereyağı olan bir kek normalden daha kuru ve sert olacaktır.
Kek pişerken su konur mu?
Kekinizi pişirirken fırına su dolu bir tepsi koyarsanız yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Ayrıca katıların sıvılara oranı da çok önemlidir.
Kekin güzel kabarması için ne yapılır?
Kabartma tozu ve karbonat, kekinizin kabarmasını sağlayacak önemli malzemelerdir. Doğru miktarları kullandığınızdan emin olun. Genellikle, bir su bardağı un için 1 tatlı kaşığı kabartma tozu yeterlidir. Bu oranı doğru tutmak, kekinizin kabarmasını kontrol etmenize yardımcı olacaktır.
Süt olmadan yoğurtla kek yapılır mı?
En kolay kek tariflerinden biri! Süt veya yoğurt, kabarmasını engellemez. Su ve yağ, kekinize lezzetli bir doku kazandırmak için yeterlidir. İsterseniz kek karışımınızı kuru üzüm, ceviz ve fındık gibi farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
Keke süt yerine ne konulur?
Bazı süt ikameleri maden suyu, yoğurt, elma sirkesi, portakal suyu ve hindistan cevizi sütüdür. Yoğurt, kekinize nemli bir doku katabilir. Ayrıca, yoğurdun ekşi tadı da kekinizin lezzetini artırabilir.
Süt yerine yoğurt kullanılır mı?
Süt yerine yoğurt neden kullanılmaz? Süt ve yoğurdun farklı yağ ve su oranları vardır. Bu nedenle yoğurt içeren tariflerde süt birbirinin yerini almaz ve süt içeren tariflerde yoğurt birbirinin yerini almaz ve aynı işlevi görmez.
Tariflerde süt yerine ne kullanılır?
En iyi alternatif Ayran’dır. Yoğurt, su eklenerek Ayran haline getirilir, bu da kıvamı ve yağ-su oranı bakımından süte benzediği için süte iyi bir alternatif olmasını sağlar.
Kek sütle mi güzel olur yoğurtla mı?
Kısaca özetleyecek olursak; lezzetli veya sade, kabarık ve az şekerli kekler için süt, şerbet veya sos kullandığınızda veya aroma eklediğinizde ise yoğun ve nemli kekler için yoğurt kullanmanızı öneririz.
Keke süt yerine soda konur mu?
Kek için kullandığınız maden suyu kekinizin güzelce kabarmasını ve yumuşamasını sağlayacaktır. İsterseniz limon kabuğu rendesi ekleyerek limon suyu keki de yapabilirsiniz.
Bir bardak süt yerine ne kadar yoğurt konulur?
Belirtilen miktardaki süt veya yoğurt ortalama 4 gr protein, 6 gr karbonhidrat, 4 gr yağ içerir ve 76 kalori enerji sağlar. Örnek: 1 bardak süt içmiyorsanız bunun yerine 1 bardak yoğurt yiyebilirsiniz.